عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

سخنان گوترش درباره لزوم حفظ برجام

دبیرکل سازمان ملل در جریان یک کنفرانس مجازی ضمن تأکید بر لزوم حفظ برجام، این توافق بین‌المللی را برای امنیت خلیج‌فارس حیاتی دانست.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 21
کد خبر: ۶۳۷۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل روز گذشته (سه‌شنبه) در جریان یک کنفرانس مجازی شورای امنیت سازمان ملل در خصوص اوضاع خلیج‌فارس، برجام را برای امنیت خلیج فارس حیاتی اعلام کرد.

 

نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل روز گذشته (سه‌شنبه) با ابتکارعمل روسیه و با ریاست «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه برگزار شد.

 

گوترش در این جلسه ضمن تأکید بر لزوم حفظ برجام گفت: «در رابطه با ثبات منطقه، موضوع عدم اشاعه هسته‌ای (اتمی) حائز اهمیت است. از همان ابتدا، همواره شاهد بوده‌ام که برجام ابزار مهمی در مقابل اشاعه هسته‌ای (اتمی) و امنیت منطقه‌ای است».

 

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه با اشاره به چالش‌ها و مشکلاتی که مقابل توافق هسته‌ای ایران وجود دارد، گفت: «عظمت چالش‌‌های پیش‌رو نباید مانع ما شود. بیایید برای ایجاد یک فضای اعتماد و تقویت چشم‌انداز گفت‌وگوی منطقه‌ای همکاری کنیم. بگذارید از رقابت‌های مخرب‌ فراتر برویم و آنچه ما را متحد می‌کند، بشناسیم. بیایید منافع مردم منطقه، آرزوهای آنها برای آزادی‌ها، فرصت‌ها، استانداردهای بهتر برای زندگی و صلح را درصدر اولویت‌ها قرار دهیم و این مسئله مهم، بیش از هرچیز باید ما را بر آن دارد تا تلاش‌های جمعی خود را افزایش دهیم ».

 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز ۱۸ اردیبهشت ۹۷ علی‌رغم مخالفت‌های جامعه بین‌المللی و پایبندی کامل ایران به تعهداتش ذیل برجام، به صورت یکجانبه از این توافق هسته‌ای خارج شد و از آن زمان سیاست‌ فشار حداکثری را در قبال جمهوری اسلامی به کار گرفت به امید آنکه ایران را وادار به موافقت با توافق مورد پسند ایالات متحده کند اما این تلا‌ش‌های آمریکا نه تنها نتیجه‌ای در پی نداشت بلکه ایران یک سال پس از بدعهدی طرف‌های اروپایی برجام به تعهداتشان در قبال تهران، شروع به کاهش تعهداتش در قبال این توافق بین‌المللی کرد.

 

آمریکا همچنین در ماههای اخیر تمامی تلاش‌های خود را برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران به کار گرفته است و علی‌رغم آنکه ۱۸ اکتبر (۲۷ مهرماه)، محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی منقضی شده است، به کشورهای سراسر جهان در خصوص ورود به هرگونه معاملات تسلیحاتی با ایران هشدار داده است./ فارس

ارسال نظر